1 Maj 2011, Kina hoqi ndalimin e takëm shkumë

Për qytetarët e lindur para 1990, takëm shkumë është i njohur, por enët oriz janë të pandashme. Megjithatë, objekti duhet të përmbyset. Për shkak të mos-degradability saj, një sasi e madhe e "ndotjes së bardhë" ka ngjallur shqetësimin e të gjithë shoqërisë. Ajo ka qenë e ndaluar nga përdorimi në hekurudhat, anijet e pasagjerëve dhe anijet anijeve turistike që nga fillimi. Që atëherë, takëm shkumë plastike është eliminuar në mbarë vendin për 14 vjet.
Më 26 shkurt të këtij viti, Komisioni Kombëtar i Zhvillimit dhe Reformës nxjerrë Urdhrin nr 21, e cila pjesërisht rregulluar "Struktura Industrial Udhëzime Rregullimi Katalogun (2011)", në të cilën e disponueshme takëm shkumë plastike është hequr nga katalogun e produkteve eliminuar. Kjo gjithashtu do të thotë se pas 1 maj të këtij viti, kutia foamed drekë do të jetë zyrtarisht "hiqet" dhe u kthye në treg.

Lidhur me arsyet për heqjen e ndalimit, i NDRC nuk ka bërë një përgjigje zyrtare. Personi përgjegjës për prodhimin e disponueshme shkumë ka spekuluar se konsumi i lëndëve të para për kutitë foamed drekë është vetëm 1/4 e asaj të kutive jo-foamed drekë. Duke lejuar prodhimin dhe shitjen e kutive foamed drekë mund të reduktuar konsumin e energjisë, e cila ka gjasa të jetë një nga arsyet për heqjen e ndalimit. Dhe cilësia e njerëzve është shumë më e lartë se më parë, dhe discarding tani është reduktuar në masë të madhe. Enët foamed janë gjithashtu të riciklueshme.

FAQ
1. A është sendesh foamed dëmshme për trupin e njeriut?
Dong Jinshi, Sekretari i Përgjithshëm i Shoqatës së Packaging International Ushqimit, zbuloi se Sigurisë Instituti i Ushqimit i Qendrës kineze për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve ka kryer testet e toksicitetit në përputhje me standardet relevante kombëtare. Përdorimi i takëm foamed në një mjedis normal të jetesës është i sigurt.
2. A do të shkumës sendesh prodhimin e elementeve toksike në 65 ° C?
Cao Yu, nënkryetar ekzekutiv i Shoqatës Plastikë Kinës, tha se problemi i liruar stirenit Monomeri në Flakshëm shkumë plastik në 65 ° C ose më lart është i pabazuar, sepse temperatura depolymerization duhet të jetë aq i lartë sa 280 ° C ose më e lartë. Temperatura ka nevojë edhe për 110 ° C deri 120 ° C. Shoqata Plastikë Kinës gjithashtu tha se disponueshme kuti drekë shkumë është një produkt i gjelbër.

Our biggest domestic customer in Nantong City, Jiangsu province, which near Shanghai 2.5h bus. This customer bought three sets fully automatic robot arm model vacuum forming cutting stacking and on-line stacking machine in past 5years. We welcome customers to visit them to see factory running. And contact us in advance, we’ll arrange the trip. Email: fushi04@foamextruder.cn. 


Ora Post: Jul-16-2018

WhatsApp Online Chat !