Нова царинска политика! Манифест Правило промени на увоз и извоз!

Кина Царинската објави нарачка бр.56 да се прилагоди Влезни манифестира правило кое да стапи на сила на 1 Јуни 2018.

z

Некои корекции се направени на излезни претходно манифестира, на пример:

1.The целосни и точни информации на товар мора да бидат доставени до Кина Царинската електронски 24 часа пред вчитување на одборот на брод и да отпатуваат до / преку / од кинески пристаништа.

2.Shipper е даночен број, број за контакт испраќачот, примачот, името на компанијата, како главните податоци во пред-манифест се прилагодуваат за да бидат задолжителни полиња.

3.Сите производи на сметките на лист мора да биде прогласена во манифестот целосно и точно. Кина Царинската ќе се спроведе Негативни Листа менаџмент на декларираната стока. Било во согласност со царински регулатива ќе биде одбиена

Многу транспортни претпријатија ги издале поврзани најавите, како и. И клиенти се бара да обезбеди точни и целосни инструкции превозот пред документација време на пресек како што е објавено на веб-сајтови превозот компании. 

Какви промени ќе донесе ова прилагодување за? 

Како и за карго увезени во Кина или транзитирале низ Кина, со целосна и точна манифестира податоци на товарот мора да бидат испратени Кина Царинската преку електронски податоци од 24 часа пред пратката, 1 Јуни 2018 година.

Што е значењето на целосни и точни податоци манифестира?

Имињата на сите Товарот под товарен лист треба да биде јасно и целосно прогласена на манифестот, и предмети податоците за прилагодување на новите манифестира вклучуваат:

1.USCC на испраќачот

2.Phone бројот на испраќачот 

3.Enterprise законик на испраќачот

4.Name на примачот (или напише "за да нарачате" во специфична ситуација)

5.USCC на примачот (Ако примачот е "за да нарачате", а потоа USCC не е потребно)

6.Phone број на примачот (Ако примачот е "за да нарачате", тогаш контактирајте не е потребно информации)

7.Name на испраќачот (или напише "за да нарачате" во специфична ситуација)

8.Enterprise законик на примачот

9.USCC од извести партијата е потребно, ако примачот е "за да нарачате".

Потребна е 10.Phone бројот на партијата извести ако примачот е "за да нарачате"

Ќе се казни за прекршоци во Манифестот фрла?

 Казна уредба се утврдени од страна на Царинската во врска со повредите во манифестот поднесување. Име на уредба е "Уредбата за спроведување на административни Казна од Царинскиот на Кина Народна Република", кој беше издаден и стапи на сила во 2004 година.

Дали постапката да доведе до откривање на информации на граѓаните?

Постапката на нови манифестира прилагодување не доведе до откривање на чувствителни бизнис информации на клиентите. 

Чувствителни податоци елементи додадени на манифестот (освен името на примачот) нема да бидат прикажани на фактура издадена од страна на превозникот. По манифестот е испратен на царинска контрола, царинските персоналот мора да се заштити трговски тајни и тајни поврзани со царинското работење во согласност со закон.

На 1-ви јуни е зад аголот, со цел да бидете сигурни дека стоката оди преку царинската без проблеми, ве молиме да обрнете внимание на регистрација на нови појави, и да ја задржите на стоки од тоа да биде уапсен!

 

 


Време на мислењето: Jul-12-2018

WhatsApp Online Chat !