Предности на машина за формирање механичка рака

ZX

A dvantages на механичка рака  машина за формирање

  1. Формирање област е поголем. Ефективна површина формирање е 1100 × 1400mm, е 1,4 пати поголема од традиционалните машина, тоа може да се организира повеќе кутии. Да претпоставиме дека на традиционалниот модел на мувла може да организира 20 кутии, може да се организира на 28 кутии механички модел на мувла.
  2. производство брзина е брз. Грејач кутија делат во три делови, хидраулични сечење брзина е побрз, и го користат механички раце да си го цица производи, сите горенаведените методи се намали целата работно време.

⑴ Греење кутија со вкупна должина 4.4m, релативно прошири греење време, преку избегнување на висока температура се топи на состојба, во исто време правејќи подобро средно пенење ефект.

⑵ Хидрауличен цилиндар е поголем. Традиционалниот модел на хидрауличен цилиндар создаден е 160mm, додека механички модел е 220mm, контакт област се зголеми 1 пат, под притисок на единица површина се намалува, така што се прошири својот живот. Во меѓувреме, влијанието на хидраулични коло и намалување на електромагнетниот вентил, се прошири својот живот премногу.

⑶ механичка рака магацинот производи на двете страни, кои штедат време подвижна лента излез на традиционалниот модел, да се зголеми брзината на производство во целина.

Механички производство брзина рака модел може да достигне 18-22cycles / мин, секој час, може да произведе 33000-37000pcs ручек кутија. Додека традиционалните брзина модел производство е 12-15cycles / мин, односно секој час може да произведе 12000-18000pcs, само половина ефикасност на моделот на механичка рака.

  1. материјал помеѓу работ на двете кутија на традиционалниот модел мувла треба да биде околу 2 см, а на новиот модел на механичка рака не е повеќе од 1 см. Ова во голема мера да се намали отпадот материјал, да направат повеќе готови производи.
  2. Спаси работна сила, и намалување на трошоците. Двата модели користат истата работна сила, треба 3 работници / смена, па го користите новиот модел механичка рака може да ги намали трошоците за производство, што го прави повеќе профит.
  3. Си го цица и се повлече на храна контејнери до. Дури и контејнерите не вовлечени успешно, тоа нема да влијае на следниот потег.
  4. Сечење област може да се движи: управувано од страна на моторот, тоа е од корист за промена на калапи и може да се спаси за време на менување на калапи.
  5. Електростатско eliminators се поставени на сечење област, како и простор за багаж, може да се елиминира статички произведени за време на процесот на формирање. Може да се сигурни дека безбедноста на producting.
  6. шини Водичот се изработени од нерѓосувачки челик, потрајни од алуминиумски шини

 


Време на мислењето: Jul-12-2018

WhatsApp Интернет разговор!